Van een oude feestschuur naar een prachtige woning

Het komt vaak voor dat een oude schuur met name aan de binnenkant wordt gerenoveerd en dat de buitenkant zoveel mogelijk intact blijft. Dit zorgt vaak voor een enorme verrassing. Dit is ook het geval bij de renovatie van deze oude feestschuur, die van een afstandje niet heel bijzonder lijkt. Maar wanneer je het eindresultaat bekijkt, zul je versteld staan.

Schuur op instorten

Wanneer je de foto  van de oude vervallen feestschuur bekijkt, zie je dat het een hele klus zal zijn om dit pand bewoonbaar te maken. De schuur stond namelijk voor de renovatie bijna op instorten. De nieuwe eigenaar van de schuur wilde graag zoveel mogelijk van de oorspronkelijke schuur intact  houden. Daarom hebben de ontwerpers ervoor gekozen om rondom de oorspronkelijke schuur een stalen constructie te bouwen. De schuur kreeg als het ware een nieuw jasje, waardoor hij stevig kon blijven staan.

Speciaal element

Een bijzonder element aan de schuur is de garage-achtige deur die over de ramen geschoven kan worden. De ontwerpers hebben deze grote deur met een reden geplaatst. Door de houten constructie van de schuur kan het in de winter erg koud zijn binnen. Door deze deur over de glazen wand te schuiven blijft de warmte binnen.

Nieuwe verdieping

Wanneer je binnen bent in de gerenoveerde schuur, zie je duidelijk de oude elementen terugkomen. Op enkele plaatsen is de oude constructie wel aangepast, zodat er veilig gewoond kan worden. Tijdens de renovatie zijn de plafonds verhoogd en in de nok van het dak is glas geplaatst, hierdoor komt er ook licht van bovenaf de woning binnen.  De uitdaging voor de ontwerpers was het plaatsen van een verdieping in de woning. Dit heeft uiteindelijk een prachtige wenteltrap rond de schoorsteen opgeleverd.

Vragen?

Bent u benieuwd naar nog meer prachtige renovaties? Of heeft u interesse in een pand? Neem dan een kijkje op Zuylenstaete.

Van een oude feestschuur naar een prachtige woning
%d bloggers liken dit: