De trends en tips van Marcel van Hooijdonk

Zuylenstaete Vastgoedbeheer is een jonge vastgoedbeheerder, die enorm snel groeit. We houden ons vooral bezig met verhuur en beheer van starters- en studentenwoningen. In veel gevallen is dit door transformatie van leegstaande kantoorgebouwen.

Vastgoedtrends en tips van Marcel van Hooijdonk in 2018

Plannen om vastgoed te kopen in 2018? Volgens Marcel van Hooijdonk gaan we er qua oppervlakte al snel zo’n 10 procent op achteruit. Meer panden zullen dichterbij het water komen te liggen en zullen verwarmd worden via geothermie. Dit zijn volgens ons de woontrends in 2018.

10 procent minder oppervlakte zegt Marcel van Hooijdonk

De nieuwbouwappartementen zijn in Nederland de laatste jaren al met zo’n 10 procent in oppervlakte vermindert. Dit komt doordat de flats steeds compacter worden. Marcel van Hooijdonk geft hierbij aan dat nieuwe appartementen in Frankrijk en Nederland nog maar 65 vierkante meter groot zijn. Echter betekent dit niet dat er minder woonruimte ontstaat. We winnen bijvoorbeeld ruimte door collectieve stookplaatsen. Ook een douche in plaats van een bad en opbergruimtes in de trap zorgen ervoor dat we ruimtes efficiënter gebruiken.

Dichtbij het water

Wonen aan het water noemen we ook wel waterfront development. Marcel van Hooijdonk denkt dat dit weleens de trend in 2018 kan worden. Verloederde industriezones aan het water en oude dokken worden vaker aangepakt. In plaats van bijvoorbeeld opslagplaatsen worden er nu moderne appartementen gebouwd.

Klassieke verwarmingsketel verdwijnt volgens Marcel van Hooijdonk

De verwarmingsketels die we allemaal kennen zullen verdwijnen uit onze woning. In de nieuwbouwprojecten wordt steeds meer gebruik gemaakt van een geothermisch netwerk. Denk aan lauw grondwater dat wordt opgepompt om de woningen in de winter te verwarmen. Marcel van Hooijdonk zegt dat er zo een enorm ecologisch voordeel ontstaat doordat er van CO2-uitstoot of fossiele brandstoffen geen sprake meer is.

Wilt u meer weten over de trends in 2018? Of heeft u interesse in een pand van ons? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. We staan u graag te woord!

De trends en tips van Marcel van Hooijdonk
%d bloggers liken dit: