Taxeren voor de waardebepaling van een woning

Taxeren is een bekend fenomeen wanneer je werkzaam bent in de vastgoedsector. Je moet woningen laten taxeren om zo de waarde van het pand te laten bepalen. Dit is nodig om uiteindelijk een hypotheek aan te kunnen vragen bij een bank. Het taxatierapport is nodig om een NHG-hypotheek aan te vragen.

Taxeren met kwaliteit

Dit taxatierapport moet komen van een instituut met de juiste keurmerken. De taxateur moet bij minstens één kwaliteitsregister zijn aangesloten of een branche vereniging die de kwaliteit waarborgt van de taxaties. Het gevalideerde rapport is nodig voor het aanvragen van een hypotheek of wanneer je je huis wilt laten verzekeren. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van een NHG-hypotheek die het huis verzekerd tegen onder andere waterschade. Er kan ook worden gekozen voor een niet-gevalideerde taxatie. Deze taxatie kan enkel worden gebruikt om de waarde te bepalen. Dit is geschikt bij het kopen of verkopen van een woning.

Vele mogelijkheden

Het is belangrijk om de taxatie te laten uitvoeren door een kwalitatief hoogstaande taxateur. Deze levert een taxatierapport op met daarin meerdere aspecten die uiteindelijk de waarde bepalen van een woning. Zo wordt hierin meegenomen: de ligging van de woning, de grootte van de woning, het soort woning en nog veel meer aspecten. Daarnaast zal de taxateur ook informatie opvragen bij de gemeente. Zo wordt het kadaster opgevraagd en wordt onderzoek gedaan naar de toekomstplannen van de wijk.

Daarnaast is de prijs van een taxatie een belangrijk aspect. Vooral wanneer je deze vaker laat uitvoeren. Ik ben afkomstig uit Utrecht en heb in het verleden altijd prettig samengewerkt met Taxatie Utrecht. De prijzen zijn goed en ze zijn aangesloten bij meerdere registers.

Tegenwoordig ben ik werkzaam in Amsterdam. Hier laat ik ook meerdere taxaties uitvoeren. Het is het goedkoopst om dit te doen bij een lokale aanbieder. Ik heb in het verleden altijd goed samengewerkt met Taxatie Amsterdam.

 

 

Taxeren voor de waardebepaling van een woning
Tags:             
%d bloggers liken dit: