Tips Marcel van Hooijdonk om te investeren en verhuren

investeren in vastgoed

Als u wilt investeren in vastgoed om daarna te verhuren is uw doel duidelijk: rendement.

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. U zult er zelf behoorlijk achteraan moeten gaan en moeite moeten investeren. Lees hier de tips die vastgoedeigenaar Marcel van Hooijdonk heeft opgesteld om aan de slag te kunnen gaan.

 

Koop een pand dicht bij huis

Als u investeert in vastgoed om te verhuren kunt u dit het best dicht bij huis doen. Nu is het ook niet de bedoeling dat u het huis van de overbuurman koopt. Maar investeren in een pand in Friesland midden in een mooi rustig gebied terwijl u zelf in Rotterdam woont, is niet per se verstandig. De gedachte hierachter is: tijd is geld.

 

Voeg uw vastgoed samen

Deze tip gaat over het efficiënt omgaan met tijd. Bij een investering in meerdere huizen en appartementen is het verstandig om die in een bepaalde straal van elkaar te laten zijn. Hierbij kunt u eenvoudig alles tegelijk beheren en hoeft u zich niet van hot naar her te verplaatsen. Des te verder uw vastgoed uit elkaar ligt des te meer tijd het kost en dus meer geld. Maar let wel op risicospreiding. Bekijk naar investeringen in verschillende gemeentes.

 

Niet kopen als u zich niet veilig voelt

Vastgoed huren in plekken waar u zelf liever niet bent, kunt u beter niet doen. Veel investeerders laten zich afschrikken door verpauperde buurten. Bedenk echter dat wanneer u een pand opkoopt deze opknapt wat weer een mooi vooruitzicht biedt ten opzichte van rendement en meerwaarde.

 

Behoud een financiële buffer

Om al uw spaargeld te investeren in vastgoed is geen verstandig idee. Risico nemen kan, maar een gouden regel is variëren. U weet immers niet hoe de dag van morgen er uit ziet. Zorg voor een financiële buffer.

 

Ga niet altijd voor meerwaarde

Als u zich alleen maar inzet op meerwaarde realiseren kunt het beste niet investeren in vastgoed. U kunt er beter niet van uit gaan dat de meerwaarde vast staat of zelfs al gerealiseerd is.

 

Duidelijk huurcontract

Zorg voor een juridisch waterdicht en goed onderbouwd huurcontract om problemen in een later stadium te voorkomen. Om hier zeker van te zijn kunt u het best de verhuurdocumenten laten na kijken door een professional.

 

Begin niet te groot en denk aan het einde

Als beginnende vastgoedinvesteerder kunt u beter niet direct een groot flatgebouw kopen. Ga beter voor een klein appartement en leer de markt beter kennen. Bij de aankoop van een pand moet u denken aan een eventuele doorverkoop.

Tips Marcel van Hooijdonk om te investeren en verhuren
%d bloggers liken dit: