Geld verdienen met investeren in vastgoed

Denkt u er over na om te investeren in vastgoed? Maar heeft u eigenlijk geen idee op welke manier dat rendabel voor u kan zijn? Hier staan een aantal voorbeelden van hoe u inkomsten kunt genereren uit investeren in vastgoed.

Geld verdienen met huurinkomsten uit vastgoed

De return on investment bepaald grotendeels de waarde van de investering. Waar u rekening mee moet houden is de verwachte huuropbrengst van het pand. Zowel nu als voor in de toekomst. Dit is verstandig om rekening mee te houden zoals u een gezond inkomen kunt realiseren voor uw pensioen. Met de verhuur van uw pand kunt u op jaarbasis tussen de 6 en 12 procent huurinkomsten genereren mits u het juiste pand heeft geselecteerd met goed beheert.

Kapitaal opbouw

Beeld u in hoeveel uw vastgoed later waard kan zijn. Wacht niet te lang met de aanschaf maar koop het en wacht daarna af. Uit de geschiedenis is gebleken dat de laatste 50 jaar woonhuizen en appartementen 24 keer duurder zijn geworden. Vastgoed heeft een voorspelbaardere stijging in waarde dan aandelen.

Verdienen met vastgoed door meerwaarde

Met het aanhouden van vastgoed kun je meerwaarde creëren. In tegenstelling tot het beheren van aandelen op een kleine beurs waar het niet mogelijk is om invloed uit te oefenen, controle of wijzigingen door te voeren is dat als eigenaar van vastgoed wel mogelijk. Er kan namelijk meerwaarde worden gecreëerd door bijvoorbeeld oppervlaktes te benutten in het huis door een nieuwe keuken, of de huurprijs te verhogen enzovoort.

Belastingvoordeel met investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed kunt u het best privé doen, dus afgescheiden van uw zaak. Het voordeel hiervan is dat de huurinkomsten niet worden belast. Bij de eventuele verkoop wordt u hier ook niet op belast. Het pensioensparen of sparen op een spaarrekening in minder aantrekkelijk omdat u daar roerende voorheffing moet betalen.

Geld verdienen met investeren in vastgoed
Tags:                     
%d bloggers liken dit: