Waarde van huizen in Amsterdam verdubbeld

Sinds 2000 tot heden zijn de kosten van een huis verdubbeld. Marcel van Hooijdonk zag het al een tijd lang aankomen.

 

Marcel van Hooijdonk zag het al een tijd geleden aankomen

De particuliere koopwoningen zijn afgelopen jaar met 9 procent gestegen in Nederland, een enorme toename. In Amsterdam zijn de particuliere koopwoningen zelfs nog harder gestegen, een toename van 14%. Door de toename van de prijzen van afgelopen jaar zijn particuliere koopwoningen nu verdubbeld in vergelijking met begin van de eeuw. Momenteel kost de gemiddelde koopwoning rond de 460.000 euro terwijl dit achttien jaar geleden nog ongeveer 225.000 euro was. Volgens Marcel van Hooijdonk konden we dit al een tijdje verwachten: “Wanneer je een grafiek van de prijzen erbij pakt kan je zien dat de verdubbeling er al een tijdje aan zat te komen. De prijzen stijgen elk jaar relatief gezien hard en het is dan ook niet bepaald een verassing dat dit gebeurd.”

 

“Minder huizen zullen verkocht worden” voorspelt Marcel van Hooijdonk

Marcel van Hooijdonk denkt dat het aantal verkochte huizen in Amsterdam nog verder zal afnemen. “In de afgelopen jaren heb ik al kunnen zien dat ook mijn panden in Amsterdam qua waarde gestegen zijn. Ook aan andere mensen die hun woning proberen te verkopen merk ik dat ze hun pand moeilijker kwijtraken dan vroeger. Wanneer de prijzen zo blijven stijgen zal dit in de toekomst alleen maar toenemen voorspel ik”. De cijfers bevestigen de gevoelens van Marcel van Hooijdonk ook. Zo werd er dit jaar in de maand juli bijvoorbeeld 7 procent minder woningen verkocht dan in juli 2017. Vooral jongeren zouden eerder afhaken bij het kopen van een huis. De druk op de woningmarkt neemt op deze manier alleen maar steeds verder toe.

 

Vragen? Stel ze aan Marcel van Hooijdonk

Meer te weten komen? Of heeft u vragen voor Marcel van Hooijdonk? Bezoek dan de pagina van Marcel van Hooijdonk: marcelvanhooijdonkr-e.nl/

Waarde van huizen in Amsterdam verdubbeld